Verliefd

Is er een mooier gevoel dan verliefd zijn? Voor sommigen zeker wel daar ben ik van overtuigd maar voor mij is dit het woord die momenteel het best omschrijft hoe ik me de laatste tijd regelmatig voel.

Ik kreeg onlangs de tijd om mezelf nog beter te leren kennen, en mezelf helemaal te zijn, aan mij nu om ook mezelf te blijven en ja dat ben ik zeker van plan. Want hoe mooi is het niet om je super goed in je vel te voelen, blij en vrolijk op te staan en ook zo te gaan slapen, gewoon omdat je volop geniet geniet van alle kleine dingen om je heen. Dat gevoel die vrolijkheid, gelukkigheid daarop plak ik verliefd zijn, verliefd zijn op het leven. En zeg nu zelf hoe mooi is dat niet, ik kan het iedereen aanraden.

Onlangs kreeg ik een heel mooi compliment, iemand zei me, jij bent altijd vriendelijk en vrolijk. En dat deed me echt veel deugt, want het kost niks om vriendelijk te zijn, en het kan zoveel voor een ander betekenen. En ja we hebben altijd de keuze als we opstaan he, we kunnen evengoed vrolijk opstaan dan gefrustreerd, echt waar, probeer het maar!

En nee, ik heb ook niet alles dat ik wil en alles loopt ook niet altijd zoals ik het het liefste zou hebben maar ik kies er wel voor om zo positief mogelijk door te gaan met alles wat op mijn pad komt, en ik ben blij en dankbaar dat ik dat zo doe, want het bracht me waar ik nu sta, en ja ik heb ook mijn rugzak van het verleden en daar zitten ook momenten in, zelfs veel momenten waar ik absoluut nooit naar terug wil. Momenten van pijn, letterlijk en emotioneel, momenten van onmacht, verdriet, futloosheid, … CVS en Fybromyalgie stoppen je wel op een roetsbaan. Heel blij dat de kracht om toch positief te kunnen zijn, op een manier altijd in mijn leven is gebleven en tegelijk ook dankbaar dat ik mijn verleden mocht meemaken, dat ik de bouwstenen kreeg om toch te blijven doorgaan, dat mijn zoektocht naar beter, oplossingen bracht en ik nu wel terug kan genieten van heel veel, en ook heel veel terug kan wat vroeger voor mij onmogelijk was. Dankbaar dat de NES op mijn pad kwam! (meer weten neem een kijkje op mijn site www.totalewelzijn.be )

En nu kun je inderdaad denken van ja als die allemaal achter de rug zijn heb je gemakkelijk spreken, en als iemand me dat letterlijk zou zeggen zou ik die persoon ook niet tegen spreken, elk mag erover denken zoals die denkt, daar heb ik geen enkel probleem mee, zolang ik ook mag denken hierover zoals ik denk, gewoon elkaar laten zijn, dit kan zoveel moois brengen.

En van waar komt al mijn gevoel van verliefdheid dan, wel ik geniet bv van de avond zon die door de bomen komt piepen, daarpas gespot op mijn avond wandelingetje om stroom, zodat ik mijn frigo terug kon aanleggen, want de stroom daarvoor was op.

Als ik die wandeling ‘s avonds doe kom ik altijd vlinders tegen die zonnebaden, heerlijk om te zien en zeker kom ik er ook altijd minstens een koppeltje tegen die samen vrolijk aan het fladderen zijn. Daarpas waren het maar liefst drie paar vlinders die ik zo vrolijk zag samen rondfladderen. Tegelijk kwam ik er ook eentje tegen die zijn of haar leven gegeven had, en terwijl al die andere vlinders me warmte schenken in mijn hart, komt er bij dat ene toch wel even een triest moment, ik zie ze ook veel liever fladderen en zonnebaden.

Een nieuwe bloem die kan me ook zoveel warmte schenken, en daar geniet ik ook ten volle van, en er komen er telkens bij, want er staat bloemenweide voor de wei waar ik voorbij kom en waar ik ook een van mijn stops heb om stroom te halen. En onlangs kon ik nog twee panelen verplaatsen naar een betere zonne plek, dus nu heb ik drie plaatsen om stroom te gaan halen, dankbaar voor!

Zo staan er nu twee zonnepanelen aan een andere wei, een wei met koetjes in, en Bella, zo noem ik die ene koe, die was zo zot de tweede keer dat ik daar voorbij kwam, die dartelde de volledige wei langs mij mee, ik aan de buiten kant en zij in de wei, net een kalfje, zo vrolijk dat die was en zo grappig dat dat was, en sedert dan komt ze altijd piepen als ik batterijen kom wisselen, zo lagen ze deze morgen allemaal samen in de schaduw, ze zag me vanop de straat komen, ik zag haar kop met me mee gaan, en ze stond recht voor me, en kwam dichterbij, hoe zalig is dat niet, en dat is weer zo’n warmte momentje, zo een moment dat ik verliefd op het leven noem. En ze krijgt altijd wat aandacht terug van me in de vorm van een babbeltje. Of het uitsteken van mijn hand dat ze eens kan ruiken om me beter te leren kennen.

En zo geniet ik ook volop van alle andere beestjes om me heen, de vrolijke eekhoorns, onlangs was ik aan het bellen met een vriend, en sprong er eentje tot aan mijn deurklink, die zag me zitten en hoorde me ook bellen, wou er blijkbaar bij zijn.

Een ander mooi moment was met babymuisjes die om me heen zaten en gewoon naar me toe liepen ipv van me weg, en ook als de bosmuis voor mijn deur komt zitten, of die keer dat ik buiten was en richting binnen kwam en ze tussen een tas en een emmer recht omhoog naar me opkeek zo van hmm, ja ik zit hier nog, normaal zorg ik dat je me niet ziet. Was heel mooi en dat duurde wel even dat echte oogcontact, ja dieren maken dat ook hoor! Laat het maar eens toe. Of de spring muis, ik zat op mijn bed in een boek te lezen, en ik hoorde iets achter me, en ik keek achterom, en ja een muis maar die liep niet die deed de ene sprong na de andere! Ik moest lachen van die zotte muis te zien!

Vandaag ook een hondje op de schoot en het baasje, normaal doet die dat niet, ja dieren voelen hoe we in ons vel zitten, en voelen ze veel stress dan gaan ze ons mijden, en gelijk hebben ze, maar voelen ze je liefde en rust dan komen ze naar je toe, of blijven ze naar je kijken vanop een afstandje, en krijg je de kans er van te genieten.

Zo stapte ik onlangs in mijn auto en nee ik stapte niet alleen in, er stapte een hommel mee in met mij, wat zijn die ook prachtig zeker als je ze bezig ziet bij bloemen, zalig vind ik dat, kan ik uren naar turen! Een Tv heb ik hier niet in mijn kleine bos huisje, maar ik heb die ook nog geen minuut gemist in die bijna twee jaar dat ik hier ben. Ik heb zoveel life beeld materiaal om naar te kijken, waarom zou ik die dan missen.

Terwijl ik tik, zit ik met gebolde wangen van de glimlach op mijn gezicht omdat ik ook terug ga naar al die mooie herinneringen dat ik hier al mocht beleven. En er zijn nog tal van van die kleine dingen waar mijn hart zo vol van is en zo warm van krijgt.

Het luisteren, het luisteren naar al die gratis concerten dat ik hier krijg, ’s morgens de vroege vogels, overdag zijn er ook vogels, en daarna is het een moment stil, en dan na 23u dan komen de uilen, en de kikkers en padden, daar kan ik ook enorm van genieten, en daardoor zit ik de laatste tijd ook wel wat laat in mijn bed, nu ik heb al een paar nachten gaan slapen zonder dat ik de uilen hoorde, ik denk dat er onlangs ook kleintjes mee deden met het concert, nu is het zo echt of maak ik er dat van, dat laat ik in het midden, ik geniet en ja ik vul het wel soms in voor mezelf.

Zo was het hier zondag bad dag, amai niet ze zaten in ‘rij’ om een badje te nemen, koolmezen, boomkruipertjes, staartmezen, zelfs een lijster, maar die gaat alleen in bad hoor, als er ook maar een mees nader komt dan pikt die er achter. En er was een grotere mees en twee kleintjes, dus ja voor mij was dat mama mees met haar jongen!

En enkele weken terug hoorde ik op mijn avond wandeling vogeltjes piepen en ik had zo iets van dat komt uit die brievenbus, dus karretje aan de kant, en gaan piepen in de brieven bus en ja hoor een mezen nest, heerlijk om die te zien zitten, dan nog in een brievenbus, zalig was dat. En de dag nadien waren ze al uitgevlogen dus ik kon ze nog net op tijd zien, een beeld dat moeder natuur me schonk door dat ik luister als ik wandel en geniet van wat rondom mij is. En als je dat doet krijg je zoveel moois en warms terug.

En mijn kweek avonturen, wat brengen die me ook zoveel verliefdheids gevoelens, bijna dagelijks zaai ik nieuwe zaadjes, de microgroentjes die lukken het beste, die staan in huis en krijgen een lamp en dankzij die lamp, die trouwens de naam ‘Bloom’ draagt, zalig he! Kan ik telkens genieten van heerlijke groentjes, buiten oogst ik nog niet zoveel, mijn mircrogroenten van erwtjes doen het buiten super goed, en zijn dan momenteel ook mijn enige buiten oogst. Mijn sla daarentegen lukt niet echt er komt altijd wel iets langs die dat ook lust waardoor de plantjes verdwijnen voor ze oogstbaar zijn, volgende keer pluksla ipv kropsla!

En mijn plantzakken ja daar is er een of ander beestje die me misschien bezig ziet en iets heeft van ik ga dat ook eens proberen, want de laatste tijd zijn er heel veel putjes in gemaakt, en nee ik voel geen nootjes zitten, dus is het de eekhoorn, een vogel of nog iets anders, geen idee, in ieder geval waar er plantjes stonden heb ik in twee van de vijf al niks meer over, de eerste die leeg geraakt was op die manier, plantte ik munt en koriander in dat ik meteen als groot plantje meegebracht had en die blijven staan maar mijn zaailingen ja die verdwijnen steeds. Nu ik kan terug opnieuw zaaien he dus ieder nadeel heeft een voordeel, want ik zaai wel graag! Dus die twee lege zakken die krijgen zeker een nieuwe poging!

En nog zo een verhaal, momenteel komt de mol heel dicht bij, ik was onlangs aan de telefoon en zag de aarde bewegen voor mijn deur, wel leuk om te zien, en ook spannend van gaat hij boven komen of komt hij gewoon voorbij net onder de oppervlakte? En als ik de dag nadien opstond had ik pal voor mijn deur, echt direct waar het aarde is voor de deur een molshoop, en ja nu plantte ik op de hoek oost Indische kers, dus die mocht ik even terug aanduwen want die waren omhoog gekomen. En ipv te vloeken zoals waarschijnlijk sommigen wel zouden doen, kies ik er voor om er vrolijk mee om te gaan en even te piepen wat die mol me eigenlijk komt vertellen. Ja het besef dat we echt bij alles kunnen kiezen hoe we ermee om gaan is heel duidelijk doorgedrongen bij mij, en ik kies telkens voor de leuke kant. En zo kan ik me ook zo goed en vrolijk voelen en straal ik het ook uit naar anderen, wat mij nogmaals een goed gevoel terug heeft, zalig toch!

Ook ben ik heel dankbaar voor de nieuwe mensen die op mijn pad komen, mensen die gelijk gestemd zijn, gelijk denken, maar echt gelijk denken, zo belde ik onlangs met iemand en daarna belde ik naar een andere vriend om het te vertellen omdat dat voor mij zo zot was dat we de dingen zo gelijk zagen! Dankbaar voor de mensen die met gelijke projecten zitten als waar ik mee bezig ben, en dan denk ik vooral aan mijn vzw Bosdroom, heerlijk is het om mensen met dezelfde intenties te mogen ontmoeten. Ik verzamelde al mijn teken gerief en ging om een echt groot stuk teken papier, eigenlijk zo goed als soort karton zodat we die bosdroom eens visueler kunnen gaan maken, er is momenteel niet zoveel beweging uiterlijk dan toch voor de vzw, maar achter de schermen is er heel veel aan de gang, zo komt er binnenkort ook een nieuwe website, daar is een vrijwilligster mee bezig, zo dankbaar voor. Dus hou www.bosdroom.be in de gaten die komt in een nieuwe jas te zitten, als je voor en na wil meemaken ga je best nu nog eens piepen en kom dan binnen een goeie week eens terug dan zie je de nieuwe jas!

Ik zou iedereen aanraden alle zintuigen in te zetten, even te vertragen en te kijken, luisteren, voelen, ruiken wat je allemaal kan ontdekken dicht bij jou, en daar dan het mooie van te zien en die kleine dingen te koesteren en te verzamelen als beeldmateriaal in jezelf, zodat als je je film terug draait je een glimlach op je gezicht kan toveren en terug kan nagenieten van die momenten die momenten die je warmte brengen in je hart, momenten dat je gewoon echt verliefd bent op het leven!

Dikke knuffel iedereen

Warme bos-groet

Nele

6 gedachten over “Verliefd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: